deGenen

Geld verdienen aan Facebook

Category : blog · by jun 5th, 2012

De beursgang van Facebook, is dat nou een succes of niet?

Ja, het is een groot succes. Mark en zijn collega´s zijn in één klap schathemeltjerijk. Dat is ze gegund, zij hebben de interactie tussen 900 miljoen mensen wereldwijd gefaciliteerd. Ook voor de gebruikers is het een geslaagde beursgang, er is nu nog meer geld om Facebook door te ontwikkelen.

Oh ja en de aandeelhouders? Tsja, wat de aandeelhouders niet hebben begrepen is dat Facebook niet van Mark en zijn collega´s is. Facebook is van ons, het is ontstaan bij de gratie van haar gebruikers. Van 900 miljoen gewone mensen wereldwijd, die online lief en leed delen, afspraken maken, filmpjes delen en foto´s uitwisselen. Het is net het echte leven, maar dan op internet. En in het gewone leven van alle dag, daarin komen geen aandelenkoersen en stock exchanges voor!

De aandeelhouders willen winst en snel! Dat betekent dat wij geld uit moeten gaan geven als we aan het Facebooken zijn. Maar dat willen wij helemaal niet, wij willen statusupdates plaatsen, filmpjes delen en foto´s uploaden. En als wij daarin belemmerd worden en geconfronteerd worden met content waarop we niet zitten te wachten, dan verhuizen we toch massaal naar een ander platform? De snelheid waarmee de Hyvers naar Facebook verhuisden, laat zien dat dit geen enkel probleem is. En Path en Pinterest daar kan ook al heel veel vandaag de dag. Mark en andere Facebookgebruikers, geniet ervan, zo lang het nog kan!

SHARE :